Νέες σύντομες ειδοποιήσεις από τη μηχανή κρατήσεων

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες θέσαμε σε λειτουργία δυο σύντομες ειδοποιήσεις από τη μηχανή κρατήσεων (Web Bookings). Οι ειδοποιήσεις έρχονται με email στα Αγγλικά (αργότερα θα αλλάξει αυτό) και είναι οι παρακάτω:

  • “Reservation in progress”: Η πρώτη  ειδοποίηση στέλνεται μόλις ένας πελάτης έχει συμπληρώσει τα στοιχεία του για την κράτηση αλλά δεν έχει ακόμα πληρώσει.  Σε αυτό το σημείο κανονικά εμφανίζεται μια προσωρινή κράτηση με το όνομα του στο ημερολόγιο. Το κείμενο του μηνύματος έχει ως ακολούθως:
    • First Name: <first name>
      Last Name: <last name>
      Email:
      Phone: <phone>
      Date from: dd/mm/yyyy
      Date to: dd/mm/yyyy
      Agreed price: 999
      State: 1 (Tentative reservation)
  • “Reservation in progress was cancelled“. Η δεύτερη ειδοποίηση στέλνεται όταν ένας πελάτης, όντας στη φόρμα του Paypal, αποφασίζει να ακυρώσει. Με την ακύρωση, η προσωρινή κράτηση που είχε δημιουργηθεί, εξαφανίζεται από το ημερολόγιο, αλλά μπορεί ακόμα να αναζητηθεί και να βρεθεί στις αναφορές σαν ακυρωμένη.Το κείμενο του μηνύματος είναι το ίδιο με προηγουμένως εκτός από την τελευταία γραμμή.

Αν ο πελάτης ολοκληρώσει την πληρωμή κανονικά, τότε ο ιδιοκτήτης θα λάβει τη γνωστή ειδοποίηση που παίρνει και τώρα, με τα πλήρη στοιχεία της κράτησης.

 

Ο λόγος που προσθέσαμε αυτές τις ειδοποιήσεις ήταν για να βοηθήσουμε τους ιδιοκτήτες να καταλάβουν καλύτερα τι κάνουν οι επισκέπτες τους στη μηχανή κρατήσεων και να μπορούν να επέμβουν.

Πολλοί ξεκινούν τη διαδικασία της κράτησης, αλλά, για διάφορους λόγους, σταματάνε στη μέση.  Καθώς, ως τώρα, οι ιδιοκτήτες δεν  λάμβαναν τελική ειδοποίηση, δεν μπορούσαν να υποπτευθούν αυτή τη δραστηριότητα.

Κι ακόμη χειρότερα, όταν ο πελάτης απλά εγκατέλειπε στη μέση, αντί να ακυρώσει, η προσωρινή κράτηση που είχει δημιουργηθεί σε πρώτο στάδιο, παρέμενε στο ημερολόγιο χωρίς να γίνει αντιληπτή.

Με τις νέες ειδοποιήσεις, όταν έρθει η πρώτη ειδοποίηση αλλά δεν ακουθήσει η οριστική μέσα σε εύλογο χρόνο, τότε μπορείτε με ασφάλεια να συμπεράνετε ότι κάτι πήγε στραβά με αυτόν τον πελάτη και να προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί του για να μάθετε τον λόγο κι ει δυνατόν να τον μεταπείσετε.

Οι ειδοποιήσεις δουλεύουν και με την μηχανή κρατήσεων που είναι ενσωματωμένη στην ιστοσελίδα που δημιουργεί ο  Website builder.

Ελπίζουμε ότι αυτό θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την απόδοση της μηχανής κρατήσεων.

be the first to comment

Comments are closed