Μικρό ή μεγάλο κατάλυμα; Να τι προτιμάτε

Στη μικρή μας δημοσκόπηση προχτές, σας ρωτήσαμε για τις προσφορές διαμονής που προτιμάτε,

Ποιόν τύπο καταλύματος χρησιμοποιείτε συνήθως στις διακοπές σας;

και

Πόσα δαπανάτε συνήθως για διαμονή (ανά διανυκτέρευση για 2) στις διακοπές σας;

 

Οι απαντήσεις σας μας προβλημάτισαν λίγο αλλά νομίζουμε ότι μπορούμε να τις καταλάβουμε. Πιο συγκεκριμένα, από την απάντηση για τον τύπο καταλύματος φαίνεται πως είστε μοιρασμένοι:

Προτιμώμενος τύπος καταλύματος

 

Το 45% προτιμάει τα ξενοδοχεία (κι εδώ καταλαβαίνουμε ότι εννοείτε τα μεγάλα ξενοδοχεία μάλλον), ενώ με εξαίρεση ένα πολύ μικρό ποσοστό,  οι υπόλοιποι προτιμάτε τα μικρότερα καταλύματα (:Boutique hotels, ξενώνες κι ενοικιαζόμενα).

Πόσο όμως είστε διατεθειμένοι ή συνηθίζετε να δαπανάτε;

Δαπάνη ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα

 

Δεν εκπλήσει καθόλου το ότι το 45% δαπανά από 30 ως 60 ευρώ. Αυτές είναι αφενός τιμές κρίσης, αφετέρου τιμές μικρότερων καταλυμάτων.

Για τα μεγαλύτερα ποσά δεν μπορούμε να βγάλουμε σαφές συμπέρασμα. Γιατί υπάρχουν  μικρά καταλύματα που είναι όμως ακριβότερα (π.χ. boutique hotels) οπότε μπορούν εντάσσονται σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω κατηγορίες.  Κι επίσης γιατί αρκετά ξενοδοχεία έχουν ρίξει τιμές (ίσως σε συνδιασμό με κάποια προσφορά) κάτω από τα 60 ευρώ.

Βέβαια, αυτά τα συμπεράσματα δεν είναι  έγκυρα, καθώς δεν πρόκειται για μια επιστημονικά διεξαχθείσα έρευνα. Είναι περισσότερο μια πρώτη αίσθηση, και κυρίως μια αφορμή για συζήτηση: να μας πείτε μ’ ένα σχόλιο, αν θέλετε, το τι απαντήσατε και γιατί.

 

be the first to comment

Comments are closed