ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ

webhotelier logo

 

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι έχουμε συνάψει συμφωνία συνεργασίας με την WebHotelier, τον γνωστό δημιουργό μηχανών κρατήσεων, για διασύνδεση των συστημάτων μας και εμπορική συνεργασία.

Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει τις απαραίτητες εργασίες για τη διασύνδεση και έχουμε δημοσιεύσει νέες τιμές για να συμπεριλάβουμε την προσφορά τους.
Παρακάτω είναι μια λεπτομερής περιγραφή του γιατί και πώς.

Γιατί την WebHotelier;

Ίσως να αναρωτιέστε γιατί συνάψαμε συμφωνία με μιαν εταιρία που φτιάχνει  μηχανές κρατήσεων, ενώ έχουμε τη δική μας (Web Bookings).

Η απάντηση είναι απλή: δεν μπορεί κανείς να είναι καλός σε όλα. Η απόφασή μας είναι να επικεντρωθούμε και να ενισχύσουμε τη βάση μας, το PMS, και να διαλειτουργούμε με τις καλύτερες εφαρμογές τρίτων.

Το PMS ξεκίνησε ως απλή εφαρμογή διαχείρισης κρατήσεων και αυτό παραμένει για τις κινητές συσκευές. Αλλά, στην εφαρμογή Web, έχει εξελιχθεί σε ένα πλήρες PMS για μικρά καταλύματα, με λειτουργίες όπως διαχείριση πελάτη, τιμολόγηση, φροντίδα καταλύματος και συνδέσεις σε τρίτα συστήματα.

Μια από τις πρώτες προσθήκες στην εφαρμογή μας ήταν η μηχανή κρατήσεων μας, το Web Bookings, το οποίο προοριζόταν να είναι μια απλή, εύχρηστη και κομψή μηχανή κρατήσεων. Είμαστε ευχαριστημένοι με το τι έχει καλύψει μέχρι στιγμής το Web Bookings, αλλά με το πέρασμα του χρόνου, οι πελάτες μας, μας έκαναν να συνειδητοποιήσουμε ότι υπήρχαν πολλά πράγματα που θα ήθελαν να προστεθούν στη μηχανή κρατήσεων.

Η WebHotelier, εκτός από το ότι είναι μια γρήγορη και αξιόπιστη μηχανή κρατήσεων, με μια εκτεταμένη βάση χρηστών, έχει τέσσερα μοναδικά χαρακτηριστικά που μας έκαναν να αποφασίσουμε να συνεργαστούμε μαζί τους αντί να επεκτείνουμε το Web Bookings:

  • Δίκτυο Β2Β
  • Metasearch
  • Rate intelligence
  • Loyalty functionality

Δίκτυο Β2Β

Στην WebHotelier, μπορείτε να βρείτε χιλιάδες ταξιδιωτικά γραφεία και τουριστικούς πράκτορες για  να συνεργαστείτε μαζί τους. Μόλις επιλέξετε κάποιον, η διαθεσιμότητά σας του γίνεται προσβάσιμη και μπορεί να πραγματοποιήσει μια κράτηση απευθείας και σε πραγματικό χρόνο από τη μηχανή κράτησης. Αυτή δυνατότητα σας ανοίγει σημαντικές ευκαιρίες, επιτρέποντάς σας να διεισδύσετε σε νέες αγορές και να αυξήσετε τα εσόδα σας.

Metasearch

Αν θέλετε να καταχωρήσετε το κατάλυμα σας σε ιστοσελίδες όπως το TripAdvisor, το Trivago για να παίρνετε απευθείας κρατήσεις, ή να διαφημιστείτε με Google Hotel Ads, η Webhotelier σας καλύπτει. Για να πάρετε απευθείας κρατήσεις από αυτά τα μέσα, θα πρέπει να έχετε ένα σύστημα κρατήσεων που να ανταποκρίνεται με τις απαιτήσεις τους. Από τη στιγμή που το metasearch τείνει να είναι φθηνότερο από την καταχώρηση σε  OTA (όπως booking.com), μπορείτε να βελτιώσετε την αναλογία των απευθείας κρατήσεων και την κερδοφορία σας.

Rate intelligence (Parity shopping)

Η βιομηχανία φιλοξενίας είναι πολύ ανταγωνιστική. Γνωρίζοντας τι κάνουν οι ανταγωνιστές σας είστε σε θέση να ανταποκριθείτε αναλόγω, πράγμα τεράστιας σημασίας για ν’ αυξήσετε την μετατροπή επισκεπτών του ιστοτόπου σας σε πελάτες.

Smart Guest (Loyalty system)

Μόλις αποκτήσετε πελάτες που έρχονται περισσότερες από μια φορά, πρέπει να έχετε και τα μέσα για να τους κρατήσετε χαρούμενους και να τους ανταμείψετε για την εμπιστοσύνη τους. Το Smart Guest σας επιτρέπει να κάνετε ακριβώς αυτό: να δημιουργήσετε ένα χώρο για τους πιστούς πελάτες σας για  να τους δώσετε τους συγκεκριμένες προσφορές και πολλά άλλα.

Πέρα από τα παραπάνω, η σύνδεση με την WebHotelier σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να διασυνδεθείτε με τρίτους μέσω του προτιμώμενου της διαχειριστή καναλιών (Primal Res) που είναι στενά συνδεδεμένος με το προϊόν τους. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να συνδεθείτε, για παράδειγμα με την Booking.com, οι κρατήσεις από την Βooking.com θα μεταφερθούν στον Διαχειριστή καναλιών και στη συνέχεια στην WebHotelier και ύστερα στην Discoveroom, αυτόματα.

Η συνεργασία με την WebHotelier εμπορικά σήμαινε ότι έπρεπε να εναρμονίσουμε τις πολιτικές τιμών και τις επιχειρηματικές μας πρακτικές. Για το λόγο αυτό, κάναμε κάποιες αλλαγές στα παλιά συνδρομητικά πλάνα.

  • Basic Plan : δεν υπάρχουν αλλαγές, η τιμή και η λειτουργικότητα είναι αυτό απαράλλακτη. Το Basic περιέχει μόνο το τμήμα Διαχείρισης Κρατήσεων του PMS.

 

  • Plus Plan : Το συνδρομητικό πλάνο Plus, μαζί με το Web Bookings, περιλαμβάνει πλέον το Website Builder και είναι το κύριο πλάνο για χρήση του πλήρους PMS. Εδώ υπάρχει μικρή αύξηση τιμής, λόγω του ότι έχει γίνει πιο πλούσιο το πακέτο. Η νέα τιμή θα είναι 25 ευρώ το μήνα ή 250 ευρώ ετησίως.

 

  • Pro plan: Το Pro πλάνο, έχει όλα όσα είναι στο σχέδιο Plus με επιπλέον δυνατότητα διασύνδεσης με τον Channel Manager της Octorate.

 

  • Premium planΤο πρόγραμμα Premium είναι αυτό που σας δίνει πρόσβαση στη μηχανή κρατήσεων και τον διαχειριστή καναλιών της WebHotelier. Δεδομένου ότι η WebHotelier δεν έχει μηνιαία συνδρομή ή δοκιμαστική περίοδο, έπρεπε να συγχρονίσουμε το πλάνο μας μαζί τους. Υπάρχει επίσης ένα εφάπαξ κόστος εγκατάστασης για WebHotelier. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει δοκιμαστική περίοδος, μπορείτε να κλείσετε ένα ραντεβού για επίδειξη  για να κατανοήσετε καλύτερα το σύστημά τους. Στην ιστοσελίδα μας υπάρχει μια ενδεικτική τιμή, αλλά για ακριβή ενημέρωση σχετικά με το κόστος, θα πρέπει να ζητήσετε προσφορά. Η τελική τιμή θα εξαρτηθεί από την συγκεκριμένη λύση, τον τύπο του καταλύματος και τον αριθμό των καναλιών με τα οποία θέλετε να συνδεθείτε.

Μεταβατική περίοδος

Από το επόμενο έτος  θα καταργήσουμε τον μηνιαίο κύκλο χρέωσης για τα πλάνα Plus και Pro . Αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει το Website Builder ή έναν διαχειριστή καναλιών που περιλαμβάνονται σ’ αυτά τα πλάνα, δεν έχει νόημα η μηνιαία χρήση.

Γενικά όμως, τα μηνιαία πλάνα, ακόμα και για το PMS, έχουν  σταδιακά γίνει ασύμφορα καθώς έχουμε επιβαρυνθεί μ’ επιπλέον κόστη: πολλά τέλη συναλλαγών από τις τράπεζες και τους παρόχους πληρωμών, υψηλότερο κόστος διεκπεραίωσης συναλλαγών κλπ. Αυτό θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε μεγάλες αυξήσεις των τιμών από έτος σε έτος. Αντί ν’ ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο, προτιμούμε να διατηρήσουμε τις τιμές σε ένα αποδεκτό επίπεδο και να εγκαταλείψουμε τα μηνιαία πλάνα.

Αν βρίσκεστε σε ένα από τα παλιά πλάνα, μπορείτε να συνεχίσετε να πληρώνετε με τον ίδιο κύκλο χρέωσης και την ίδια παλιά τιμή για τις ίδιες υπηρεσίες που ήδη απολαμβάνετε. Δεν θα σας αναγκάσουμε να μεταβείτε σε άλλο πλάνο ή να πληρώσετε περισσότερα. 

Εάν εγγραφείτε στα νέα πλάνα Plus και Pro, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, θα είστε σε θέση να διατηρήσετε τη μηνιαία επιλογή τιμολόγησης για αυτά τα πλάνα, αρκεί να διατηρήσετε τη συνδρομή σας ενεργή. 

Εάν θέλετε να μετακινηθείτε σε ένα από τα νεότερα σχέδια, η μετάβαση θα γίνει με βάση το νέο τιμοκατάλογο.

Τέλος, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι σχεδιάζουμε να εισαγάγουμε πολλά νέα χαρακτηριστικά για το PMS μέσα στους επόμενους έξι μήνες, που δεν θα έχουν επιπλέον κόστος.
Ελπίζουμε να σας αρέσουν οι νέες μας προσθήκες σε λειτουργίες κι ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί σας για τον κοινό μας στόχο: ν’ αυξήσουμε την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα του καταλύματός σας.

 

be the first to comment

Comments are closed