Φροντίδα καταλύματος (οροφοκομία)

Οι παρατηρητικοί χρήστες θα έχουν ήδη προσέξει ένα νέο εικονίδιο στο πάνω δεξιά μέρος της web εφαρμογής.

Housekeeping icon

Είχε τοποθετηθεί εκεί εν αναμονή μιας νέας λειτουργικότητας που ανακοινώνουμε επίσημα σήμερα: την φροντίδα καταλύματος (οροφοκομία).

Η εν λόγω λειτουργικότητα είναι κοινός τόπος σε PMS που προορίζονται για μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Στα μικρά καταλύματα η φροντίδα δεν είναι τόσο δύσκολο να προγραμματίζεται χειροκίνητα. Εκτός από ένα πράγμα: το να παρακολουθεί κανείς το πότε πρέπει να διενεργηθεί.

Γιατί όμως;

Διότι, σε πολλά μέρη του κόσμου,  είναι κοινή πρακτική ο καθαρισμός των δωματίων ή η αλλαγή των κλινοσκεπασμάτων να μην γίνονται σε ημερήσια βάση.

Για παράδειγμα, μια μονάδα ενοικιαζόμενων δωματίων μπορεί να έχει σαν πολιτική την ημερήσια καθαριότητα αλλά την αλλαγή κλινοσκεπασμάτων ανά δύο μέρες.
Ακούγεται απλό, αλλά δραστηριότητες που κατανέμονται σε ανόμοια χρονικά διαστήματα είναι δύσκολο να προγραμματιστούν, ειδικά όταν το διάστημα της παραμονής ενός επισκέπτη δεν διαιρείτε ακέραια από το διάστημα αλλαγής.

Π.χ. κάποιος επισκέπτης μένει 5 μέρες κι η πολιτική αλλαγής κλινοσκεπασμάτων είναι ανά δύο μέρες. Σύμφωνα με την πολιτική, πρέπει να του γίνουν δύο αλλαγές, Αλλά πρέπει να γίνει και μια ακόμα αλλαγή κατά την αναχώρηση (τσεκάουτ) του πελάτη. Μήπως λοιπόν σ’ αυτή την περίπτωση θα είχε νόημα ή ακύρωση της προγραμματισμένης δεύτερης αλλαγής;
Δεν υπάρχει αυτόματος τρόπος να απαντηθεί το ερώτημα. Είναι στην κρίση του ιδιοκτήτη. Αλλά μπορεί να υπάρξει βοήθεια. Κι εκεί μπαίνουμε εμείς.

Η νέα λειτουργικότητα της φροντίδας, παράγει μια αναφορά που δείχνει τις απαιτούμενες εργασίες  για μια συγκεκριμένη μέρα, κι επίσης, τις προσδοκώμενες εργασίες για τις επόμενες 6 μέρες. Έτσι ο ιδιοκτήτης έχει την πληροφορία για να αποφασίσει αν είναι απαραίτητο να εκτελέσει τις εργασίες όπως προτείνονται ή να διαγράψει κάποιες.
Η αναφορά της φροντίδας μοιάζει με την παρακάτω:

Houskeeping Report

Η ημερομηνία με το λευκό υπόβαθρο είναι η ημερομηνία για την οποία παράγεται η αναφορά. Οι δεξιά της είναι οι βοηθητικές.

Όταν η αναφορά τυπωθεί για να δοθεί στο προσωπικό που κάνει τον καθαρισμό, οι έξτρα αυτές μέρες είναι περιττές, γι αυτό και δεν εμφανίζονται.

Printed report

Για μεγαλύτερη ευελιξία, η ρύθμιση της πολιτικής καθαρισμού και αλλαγής κλινοσκεπασμάτων γίνεται στο επίπεδο του τύπου δωματίου.

Περιττό να πούμε ότι η λειτουργικότητα του Housekeeping ως έχει, είναι μόνο η αρχή. Όπως και με ότι άλλο έχουμε φτιάξει, θα συνεχίσουμε την προσθήκη δυνατοτήτων βασιζόμενοι και στις δικές σας προτάσεις.

Η Φροντίδα περιλαμβάνεται στα συνδρομητικά πλάνα  Plus, Pro and Premium και είναι διαθέσιμη ήδη σ’ όλους τους συνδρομητές αυτών των πλάνων.

1 comment

Comments are closed

  • Αλέξης

    19/04/2017, 21:12

    Πολύ χρησιμο εργαλείο..