Στοιχεία μιας καλής ιστοσελίδας ενοικιαζόμενων δωματίων

Κάθε επιχείρηση χρειάζεται τη δική της παρουσία στο διαδίκτυο. Αυτή είναι η δική της ιστοσελίδα. Το ίδιο ισχύει και για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Στο προηγούμενο άρθρο αναφέραμε κάποιες βασικές συμβουλές για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας. Στο παρόν αναφέρουμε τα σημαντικά χαρακτηριστικά που κάνουν μια ιστοσελίδα να είναι όμορφη, χρηστική και τελικά να εκπληρώνει το στόχο της.

Ο στόχος της ιστοσελίδας

Για μια ιστοσελίδα ενοικιαζόμενων δωματίων ο στόχος μπορεί να είναι είτε να οδηγήσει τον υποψήφιο πελάτη να κάνει κράτηση, είτε να επικοινωνήσει για να ρωτήσει για διαθεσιμότητα/τιμές, είτε απλώς να δει φωτογραφίες του καταλύματος που θα τον βοηθήσουν ν’ αποφασίσει.
Προφανώς το να δει ο επισκέπτης απλά το κατάλυμα χωρίς συνέχεια που να οδηγεί σε κράτηση είναι ελλιπές. Ο στόχος πρέπει να συμπεριλαμβάνει την κράτηση και την επικοινωνία με το κατάλυμα ακόμα κι αν το κατάλυμα λειτουργεί κυρίως με τηλεφωνικές κρατήσεις.

Call to action

Έχοντας ορίσει το βασικό στόχο, θα πρέπει να επιλέξουμε σχεδιασμό ιστότοπου τέτοιον που να’ “αναδεικνύει” αυτό τον στόχο. Τα σημεία του σχεδιασμού που καλούν το χρήστη να κάνει κάτι (π.χ. να μας στείλει email για να κάνει κράτηση) λέγονται “calls to actions” δηλαδή «προτροπή σε ενέργεια». Παραδείγματα τέτοιων “σημείων” είναι το κουμπί “Aναζήτηση google” στο google.gr, το κουμπί “Eγγραφή” στην κεντρική σελίδα του facebook για όσους δεν είναι μέλη και φυσικά το κουμπί “Aναζήτηση” στο booking.com.

Τα σημεία αυτά συνηθίζεται να έχουν έντονο χαρακτηριστικό χρώμα, ώστε να τραβούν άμεσα το μάτι του επισκέπτη.
Γι αυτό το κουμπί της εγγραφής στο facebook είναι πράσινο σε ένα κυρίως άσπρο-μπλε ιστότοπο, το κουμπί της αναζήτησης στο booking.com μπλε σε κίτρινο φόντο και το κουμπί “play” στα βίντεο του youtube κόκκινο σε μαύρο φόντο.

Σε μια ιστοσελίδα ενοικιαζόμενων δωματίων τα “call to action” να καθοδηγούν με ένα παρόμοιο τρόπο στο στόχο που έχουμε ορίσει. Αν θέλουμε ο επισκέπτης του ιστοτόπου να οδηγηθεί στο να μας καλέσει στο τηλέφωνο θα πρέπει να έχουμε το τηλέφωνο φανερό σε εμφανές σημείο με χρώμα που να τραβά το μάτι αλλά να μην ενοχλεί. Αυτό που θέλουμε να κάνει ο επισκέπτης της ιστοσελίδας μας πρέπει να γίνεται με τον απλούστερο τρόπο.

Οι λιγότερο σημαντικοί στόχοι, όπως να δει ο επισκέπτης τις φωτογραφίες του καταλύματος και της περιοχής, πρέπει επίσης ν’ αναδειχθούν αλλά δεν είναι ανάγκη να τους υπερτονίσουμε σχεδιαστικά (με έντονα διαφορετικά χρώματα) γιατί κάτι τέτοιο θα μείωνε την αποτελεσματικότητα του βασικού μας στόχου.

Απλότητα

Το επόμενο στοιχείο που κάνει έναν ιστότοπο να είναι αποτελεσματικός είναι η απλότητα του. Γενικότερα, ιστοσελίδες που είναι απλές, με ξεκάθαρο το τι πρέπει να κάνει κανείς, θεωρούνται πιο εύχρηστες και, κατά συνέπεια, φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα. Για αυτό μιλήσαμε και για “call to action”, επειδή απλοποιεί την ενέργεια που επιθυμούμε να κάνει ο επισκέπτης της ιστοσελίδας.
Ιστοσελίδες με flash, με μουσική κι άλλες τεχνολογίες που αυξάνουν το ‘βάρος’ της σελίδας και την κάνουν να φορτώνει πιο αργά, διώχνουν τον επισκέπτη ή τον κάνουν να δυσανασχετεί πράγμα που επηρεάζει την απόφαση του.
Οι επισκέπτες δε που αποπειρώνται να δουν τη σελίδα του καταλύματος από κινητό ή ταμπλέτα, το πιθανώτερο είναι ότι δεν θα δουν τίποτα, μιας και η τεχνολογία flash δεν υποστηρίζεται από τα iOS κινητά και στα Android προαπαιτεί πρόσθετη ξεχωριστή εφαρμογή.

Φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες του καταλύματος είναι το κύριο στοιχείο της ιστοσελίδας που “πουλάει” το κατάλυμα. Ο κάθε επισκέπτης πριν κλείσει θέλει να δει το κατάλυμα και φυσικά και την περιοχή που βρίσκεται. Οι μεγάλες υψηλής ανάλυσης και καλής ποιότητας φωτογραφίες παίζουν καταλυτικό ρόλο και μια επαγγελματική φωτογράφιση είναι μια επένδυση που θ’ αποσβέστεί πολύ γρήγορα.

Μηχανισμός κρατήσεων (booking engine)

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι η ιστοσελίδα να διαθέτει μηχανισμό για να μπορεί να βλέπει ο επισκέπτης τη διαθεσιμότητα για τις ημερομηνίες που τον ενδιαφέρουν και, αν θέλει, να μπορεί να κάνει κράτηση online. Υπάρχουν πολλές αξιόλογες μηχανές κρατήσεων στην αγορά που όμως οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων, παρά την προφανή αξία τους, πολλές φορές αποφεύγουν να χρησιμοποιούν, καθώς κουράζονται να ενημερώνουν κι άλλο ένα σύστημα με τις διαθεσιμότητες τους.
To discoveroom υλοποιεί ένα μηχανισμό κρατήσεων που θα μπορεί να ενημερώνεται αυτόματα από τα δεδομένα της εφαρμογής κρατήσεων κι έτσι θ’ αποφεύγεται η διπλή καταχώρηση. Ο μηχανισμός αυτός μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στην ιστοσελίδα του καταλύματος από οποιοδήποτε κατασκευαστή ιστοσελίδων καθώς και τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους.

Banner [468 x 60]

be the first to comment

Comments are closed